http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/06/worldendswithyoutease.jpg

The World Ends With You – Solo Remix – review

Misschien kennen sommigen van jullie The World Ends With You al; een populaire JRPG van Square Enix die in 2008 op de DS is uitgekomen. Het succes van het spel was ongekend en na een tijdje op iOS gereleased te worden is ie nu ook uit voor Android!

Ik vroeg me af of deze mobiele versie genaamd Solo Remix me net zo veel plezier kon beleven als zoveel jaar geleden, want hoe kan Square Enix het verlies van het tweede scherm van de 2DS opvangen?

Story

Voor degenen die nog niet bekend zijn met The World Ends With You, dit is een Action Role Playing game waarvan de setting plaatsvindt in het drukke winkelgebied Shibuya, Japan. Het hoofdpersonage is de vrij emo-uitziende Neku die zich niet graag onder de mensen bevindt. Opeens bevinden hij en een ander groepje mensen zich in The Reaper’s Game waar ze allemaal aan moeten deelnemen, anders worden ze gewist uit het leven.

the-world-ends-with-you-solo-remix_5

Gameplay

Je hebt de dagelijkse missies nog steeds die bijvoorbeeld het vernietigen van de monsters genaamd Noise inhouden. Om deze vijanden te benaderen hoef je alleen maar op de rode pionnetjes te tappen. Dit is dus niet echt veranderd.

Wel was ik benieuwd naar hoe ze de gameplay van de DS vertaald hadden naar Android toestellen. Nu waren er wel veel touch commands, dus een tablet werkt waarschijnlijk beter dan de DS, maar je zit nu wel met één scherm in plaats van twee.
Nu kan ik na enige speeltijd wel zeggen dat de tablet heerlijk werkt met het combat systeem; aan de hand welke ‘ Pin’ je equipped hebt kun je via allerlei soorten abilities, oftewel Psyches, flink wat damage aan te richten door op het scherm te tappen of te swipen. Deze Pins kun je ook nog eens levelen, waardoor je sterkere Psyches kunt krijgen.

the-world-ends-with-you-solo-remix-is-uit-voor-android-57516

Dat dual-screen combat niet meer mogelijk is, is tevens opgelost; Alle actie gebeurt gewoon op één beeldscherm en de acties van je partner kun je ook hier besturen alsof het gewoon een van je Pins is. Wat ze wel erg makkelijk hebben gemaakt, is dat je nu nog eenvoudiger je aanvallen kan synchen met die van je partner. Wanneer je dit goed genoeg doet, en geloof me dat is niet moeilijk, kun je in een keer flink wat klappen uitdelen. Naast dit, heb je ook nog het feit dat het daadwerkelijk triggeren van Psyches een stuk makkelijker is geworden.
Dit maakt het spel natuurlijk wat toegankelijker voor Mobile Gamers, maar ergens vind ik het toch jammer.

Graphics

Ik hoef jullie niet te vertellen dat Solo Remix er ontzettend goed uitziet. Special voor deze mobiele versie is alles vol HD en zijn de achtergronden, personages en andere animaties opnieuw getekend. Op de paar icoontjes na die nog her en der wat zichtbare pixels tonen, ziet het er gelikt uit.

In-app aankopen

Als toevoeging tot de mobiele versie verkoopt een character genaamd Coco ook in-app items, deze heb ik echter niet nodig gehad. De beste Pins vind je ook wel door flink wat Noise te af te maken en fashion items, want ja hoe je eruit ziet is essentieel in deze game, zijn tevens gewoon te farmen.

Screenshot01

Conclusie

Toegegeven, 16 euro is even slikken voor een Android titel, maar dit Solo Remix is zoveel meer dan dat. Dit is niet even een appje die je 5 minuten per dag speelt, dit is een volwaardige game die voordat je het weet hele uren van je tijd opslokt. Square heeft goed z’n best gedaan om deze DS-titel naar Android om te zetten en dat is voor 99% geslaagd; het ziet er adembenemend uit en het voelt alsof het real time combat systeem eindelijk thuis is waar ie hoort, namelijk op één scherm met touch functie.

The-world-ends-with-you-e1345489337813

Vind The Worlds Ends With You hier in de Google Play Store!

9

Good Things

  • Opnieuw getekende HD Art
  • Gameplay hoort thuis op een touch screen
  • In-app aankopen leuke toevoeging

Bad Things

  • Combat is net wat te makkelijk voor veteranen

The Breakdown


Gameplay
10
Story
9
Graphics
9
Audio
8
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: