http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/04/AzeiCfSE-1050x689.jpeg

Weekly Shōnen Jump

Naast light novels en visual novels is manga de meest belangrijke maatstaf voor een anime adaption. Manga is de Japanse naam voor een stripverhaal, deze worden normaal gesproken alleen in zwart-wit gepubliceerd. In Japan heb je een aantal grote manga magazines zoals Weekly Shōnen Magazine (Fairy Tail en Code Breaker) en Weekly Shōnen Jump.

Weekly Shōnen Jump
Weekly Shōnen Jump is een wekelijks jongens/mannen (Shōnen) manga magazine in Japan, deze wordt ongeveer 48x per jaar uitgebracht. De eerste editie verscheen in 1968 en is daarmee het de oudste manga magazine in Japan, met ongeveer 2,7 miljoen lezers. 21 series krijgen hierin bijna wekelijks een hoofdstuk gepubliceerd met grote namen zoals Bleach, Bakuman, Naruto en One piece, voorheen werden ook o.a. Claymore, Death Note en Dragon Ball (Z) hierin gepubliceerd.

Amerikaanse versie van Weekly Shōnen Jump
Weekly Shōnen Jump is de Engelstalige versie van het Japanse tijdschrift, het grote verschil is dat het digitaal gepubliceerd wordt op wekelijkse basis en daarnaast bevat het ook maandelijkse series van andere Shonen Jump gerelateerde publicaties zoals Yu-Gi-Oh!, Zexal (V-Jump) en Blue Excorcist /Rosario +Vampire (Jump Square). De Engelstalige versie van Weekly Shōnen Jump wordt tegelijk gepubliceerd met Japan, dat betekent dus wanneer het magazine in Japan uitkomt, de digitale versie nog dezelfde dag gepubliceerd wordt.

Naast Canada en Amerika wordt de digitale versie ook sinds kort uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië.

Weekly Shōnen Jump in Nederland?
Ik ben benieuwd of jullie Manga lezen en geïnteresseerd zouden zijn in Weekly Shōnen Jump als dat in Nederland gepubliceerd zou worden. Een abonnement kost in Ierland €2,69 per maand, en losse publicaties kosten €0,89. Per jaar kost je dat ongeveer €32 euro, dat is geen geld voor de content die je wekelijks krijgt.

Lezen jullie manga? Ben je geïnteresseerd in Weekly Shōnen Jump? Laat het ons weten in de poll en de comments!

- Ik lees geen manga.
- Ja, maar ik ben niet geïnteresseerd in Weekly Shōnen Jump.
- Ja, en ik ben geïnteresseerd in Weekly Shōnen Jump.
- Ja, ik zou een abonnement nemen op Weekly Shōnen Jump.
- Wat is manga?
There is 1 comment

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: