http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/01/bravely.jpg

Waarom zou je Bravely Default: Flying Fairy kopen?

Bravely Default: Flying Fairy is ein-de-lijk op je Europese 3DSje te bewonderen, maar waarom zou je een 1 jaar oude JRPG in huis halen? Hier een vijftal redenen voor de twijfelaars onder ons.

gameplay_bravely1. Ik zei dan misschien wel dat deze game al een jaar lang uit is in Japan, maar dat klopt niet helemaal. Wij krijgen namelijk een uitgebreidere versie genaamd ‘For The Sequel’. BAM! Dus niet alleen krijgen we een dikke JRPG, waar we na Ni No Kuni en Fire Emblem: Awakening echt naar smachten, maar ook krijgen we lekkere extra’s. Content die die lucky bastards van een Jappen dit keer níét eerder te zien krijgen, daar doen we het toch zeker voor?

2. Velen vinden dat Square de tegenovergestelde richting is opgegaan met Final Fantasy, de (voormalige) koningserie van de Japanse Role Playing Games. Het is dan misschien verfrissend om te weten dat Bravely Default terug gaat naar haar roots; een klassieke Final Fantasy game zoals ie hoort te zijn. Wat bedoel ik hiermee? Een ouderwets turn-based battle systeem zonder ongemakkelijke foefjes, de nostalgische jobs uit de gouwe ouwe FF III en V (plus een paar toffe nieuwe) en de simpel maar mooie characters die hun origine uit de 16-bit tijd kennen.

3. Je kunt natuurlijk geen perfecte kopie van de oude Final Fantasy games verkopen anno nu. Gelukkig zijn ze niet helemaal dom bij Square Enix en hebben ze er toch nog een leuke, niet-storende, moderne twist aan gegeven. Zo is de voice acting echt spectaculair fantastisch, iets wat in mijn mening het hele verhaal echt kan maken (let wel: Ik heb de Japanse versie gespeeld, hopelijk is de Engelse cast een beetje fatsoenlijk…). Maar waar ik voornamelijk over te spreken ben zijn “Brave” en “Default”. Deze feature verfrist de typische, soms erg langdurige turn-based gevechten, en is tegelijkertijd de reden voor de ietwat vreemd gekozen gametitel. Zo kun je naast je gebruikelijke ‘Attack’, ‘Magic’, ‘Item’ en dergelijke twee nieuwe opties kiezen: Kies je ‘Default’, dan kies je ervoor je turn oftewel beurt niet te gebruiken en te bewaren voor later en selecteer je ‘Brave’, dan gebruik je die eerder bewaarde beurt. Je kunt tot wel 3 turns gaan, waardoor je 4 dikke aanvallen in een keer op je vijand kunt loslaten. En dat zorgt voor epische shit.

4. De AR cards zijn ook zo’n modern extraatje, maar ik vond toch dat ik deze even apart moest noemen. Meestal zien we AR Cards als die nutteloze kaartjes die we toch niet gaan gebruiken, maar Bravely Default kaarten dragen daadwerkelijk bij aan de game ervaring. Elke kaart triggert namelijk een AR-evenement, die extra verhaallijn verschaft. Slimme zet, Square. Wow, nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Wil je zien hoe zo’n AR gebeurtenis in z’n werk gaat? Check dan dit filmpje!

Bravely.Default-.Flying.Fairy.full.16308775. De laatste, maar niet de minste reden; de adembenemende art style. Heb je genoten van The Heroes of Four Lights en Tactics? Dan wil je met dit spel naar bed gaan en ermee opstaan. De personages mogen dan misschien simpel getekend zijn, maar die geschilderde achtergronden en volledige omgevingen zijn werkelijk een lust voor het oog. Je waant je bijna door een aquarel schilderij wanneer je je poppetje door een stadje of dungeon begeleidt. IT. IS. SO. BEAUTIFUL!

Zo. Als je nu nog niet zeker weet of je dit pareltje in huis moet halen, moet je je schamen. Of je hebt geen smaak, in dat geval heb ik medelijden met je. Hoe dan ook; een echt goede en prachtige Final Fantasy game dit keer, met verfrissende nieuwe features. Oftewel een 3DS-game die je wel even bezig houdt.

Wil je meer weten over Bravely Default? Ik raad de review van Power Unlimited aan:
http://www.pu.nl/artikelen/review/braverly-default-review/.

Oh, en als je jouw versie nog niet gepre-ordered hebt, wacht dan nog maar even… Er komt een dikke prijsvraag jullie kant op…
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: