http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2013/11/ST☆RISH.full_.1454587-1050x749.jpg

Uta no Prince-sama Repeat: PSP review

Uta no Prince-sama is de 2e game in de otome-reeks die ik voor jullie review. Mochten jullie mijn eerste review van Hakuoki gemist hebben, schaam jullie.
Toen ik ervaringsdeskundigen vroeg welke games ik echt moest spelen, viel vrijwel altijd deze titel. Wanneer de laatste letter van ‘Uta no Prince-sama’ over hun tong rolde, slaakten ze een klein kreetje en vielen zwijmelend flauw, zoals zich een echte fangirl betaamt. Oke, dan moet het OF heel goed zijn OF te fout voor woorden, toch? Hoe dan ook ik was erop voorbereid… dacht ik.

De basis
Uta-no-Prince-2De vertaling van Uta no Prince-sama is letterlijk ‘prins van liedjes’, logisch dus dat het met muziek te maken heeft. Het speelt zich dan ook af op een school voor idols en muziekschrijvers, waar je alleen maar hete zangers-in-de-dop tegenkomt. “Oh, ik hou van muziek! Dus dat moet goed komen”, dacht een naïeve Trees. Ik werd al snel uit deze droom geholpen toen ik voor de grap nummers van de game ging opzoeken en deze tegenkwam: http://youtu.be/2il2mPAszJ0
Nope, I’m not ready voor foute Japanse boybands met rare kapsels, die geen een Engels woord fatsoenlijk kunnen uitspreken maar het toch blijven doen. Dat waren mijn eerste gedachtes, en ik moest nog aan de game beginnen!

De stemmen en subtitels zijn in het Japans, maar de menuknoppen zoals ‘save’ en ‘load’ zijn in het Engels. Toch moet ik zeggen dat je zeker iets van Japans moet kunnen om dit spel te spelen, aangezien je een paar mini-games niet zult snappen en het gehele o zo boeiende verhaal aan je neus voorbij gaat.

De hunks
Hoe kan ik de lekkertjes nou beter voorstellen, dan de briljant geschreven, Engelse in-game omschrijving te gebruiken:

Ittoki Otoya
The athlete who is tolerant with innocence.

Masato Hijirikawa
He plays the piano with lots of tenderness.

Natsuki Shinomiya
A gentle, tender, good young man.

Tokiya Ichinose
The hard worker with keeping passion in his heart.

Jinguji Ren
Freeman that is freewheelingness brightly.

Kurusu Syo
An egocentric, stylish person.

utanoprince_bleghOh ja, en je had ook nog een kat, die van tijd tot tijd in een Arabische prins verandert. De ervaring van relatie met gedeeltelijke bestiality, dit spel heeft alles wat je hartje maar begeert.

Het liefste was ik voor de kat gegaan, want dat maakt de hele foute ervaring misschien nog grappig ook. Helaas moest ik hier een paar playthroughs voor doen. Tokiya was de 2e keuze, aangezien hij een van de weinige was met normaal haar, maar dat was hetzelfde liedje. Ik ben uiteindelijk voor Otoya gegaan, want ‘tolerant with innocence’ klonk toch wel erg bijzonder.
Otoya is een leuke, optimistische jongen met rood haar en heeft de droom een top idol te worden in Japan. Wat schattig. Ik hoopte een verborgen verleden achter zijn veel te blije persoonlijkheid of zo te vinden. Helaas. Tussen de bijna misselijkmakende liefdesscenes door, kwam alleen een moeilijke jeugd zonder papa aan het licht. Oh, boehoe. Bovendien kon ik me enorm irriteren aan dat puppy-gedrag. Het is dat het nog een onwetende knul is, anders had ie allang een stamp onder zijn hol gekregen. Maar wellicht is dit een kwestie van smaak en zijn er genoeg meiden die dit soort stalkgedrag wel aandoenlijk vinden.

shining1Wat ik erg jammer vond was dat ik Shining Saotome niet kon kiezen, de schooldirecteur met de meest gave naam ooit, die Japans praat alsof ie een Brabants accent heeft. En dan draagt ie ook nog een polka dot hemd. Hoe stoer ben je dan?

Conclusie, de vette personages waren (nog) niet speelbaar, sommigen hadden een persoonlijkheid zo plat als de tetten van Paris Hilton en de zogenaamde ‘schattige’ karaktertrekjes waren bloedirritant.

De holle persoonlijkheid van Kristen Stewart is niks vergeleken bij deze personages.

Het verhaal
leeuwEen en al bullshit. Eigenlijk wil ik hier al stoppen met schrijven, maar vooruit.
Jij speelt het meisje Nanami Haruka, een timide meisje die ervan droomt om ooit liedjes te schrijven voor haar lievelingsidool. En laat er nou net een universiteit zijn die haar daarbij helpt. Je gaat samen met de hunks een schooljaar vol magie en muziek tegemoet. Geweldig plot * kuch *.
Enfin, samen met je idol-partner, ga je de meest random tijd beleven. Van cross-dressende leraren en mijnvelden oversteken tot het schoolgebouw beklimmen terwijl er zeeslakken naar beneden vallen. Waarom de school nog niet aangeklaagd is, is mij ook een raadsel. Gelukkig maakt de verschijning van schooldirecteur Shining van tijd tot tijd alles goed.

UtaPri-Repeat-CG-uta-no-prince-sama-25761175-480-272Zoals ik al eerder zei is er weinig ruimte voor diepgaande gesprekken en goed geschreven plottwists dankzij een overvloed aan romantische onzin. Een must voor de meeste fangirls, een doodvonnis voor mij. Ik ben zo iemand die liever naar actiefilms gaat op Valentijnsdag, dus dat zegt al genoeg.

Wel was ik zeer te spreken over de uiteenlopende antwoorden die ik kon kiezen, waardoor de mogelijkheden niet zo beperkt waren.

Een vreemd zoetsappig verhaal, die ik zelf toch nog een beetje vorm kon geven.

Gameplay
Wat Hakuoki aan gameplay miste, krijg je hier dubbeldik terug. De hele game is in maanden opgedeeld en na iedere maand krijg je een tentamen, zoals zich dat hoort bij een universiteit. In UtaPri’s geval zijn dit kleine mini-games, die variëren van ritmespelletjes tot heuse toetsen waarbij je shining3kennis over muziek wordt getest. Op zich een leuke afwisseling tussen al dat vieze jongen-meisje gedoe.

Wat ook geinig gedaan is, is dat je naast love points ook rekening moet houden met muziekpunten. Je krijgt alleen een ‘True Love Ending (braak)’ als zowel je liefdes –als muziekgehalte gemiddeld boven de 80% uitkomt. Dit zorgt ervoor dat je goed moet nadenken over je antwoord, aangezien sommige meer liefdes -of muziekpunten waard zijn.

De grappige afwisseling van mini-games en verschillende soorten antwoorden, maken de game gelukkig wat interessanter. Je zou bijna de overkill aan de falende kusje-kusje romantiek vergeten. Bijna.

Conclusie

waaaaaatzegjemedaarHoe stoer de jongetjes van Uta no Prince-sama zich ook voordeden, de image van een Backstreet Boys-achtige groep met een verwijfd roze laagje erover gegoten, blijft hangen. Gelukkig was daar af en toe mister Shining, die met zijn belachelijke kleding –en spreekstijl toch weer een glimlach op mijn gezicht kon toveren.

Klinkt een game waarbij je als onzeker meisje op een school vol met hete idols terecht komt als een natte droom? Dan is dit een spel voor jou. Helaas gaat deze vlieger niet voor mij op.

6
Deze is voor jou Shining

Good Things

  • Grappige afwisseling in gameplay
  • Mistaaaaa Shining

Bad Things

  • Characters met platte persoonlijkheden
  • Braakniveau is te hoog

The Breakdown


De Hunks
5
Het verhaal
6
Gameplay
7
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: