http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/07/you-tube-8bit.png

Tjeu’s Youtube Special deel 1: Muziek en Games

Zoals de meeste van jullie al ongetwijfeld hebben gehoord, gaan er vanaf morgen stappen ondernomen worden om de grotere anime streaming-sites uit de lucht te halen. Er komen wel vervangende betaal-sites voor terug maar vaak werken deze via hulu. Dat betekent dus dat wij als arme Europeanen het wellicht wat karig gaan krijgen de komende tijd. Stiekem denk ik dat het niet zo’n vaart gaat lopen maar voor het geval dat  breng ik jullie deze week langs diverse van mijn favoriete Youtube kanalen . Elke dag bespreek ik een ander thema, het eerste thema is muziek en games. Let op dit is mijn persoonlijke selectie, staat jou favoriete artiest er niet bij dan deel hem gerust met ons!

Smooth McGroove
Ik leef voor 8- en 16 bit, die goede oude tijd. Ik krijg nog altijd honger van een 8 bit hamburger of kippenpoot.. Mijn ideale vriendin is 16 bit en een paar daagjes per maand zit ze “in another castle” Met de muziek van Smooth McGroove herleven oude tijden. En nee ik heb het niet over het jaar nul. Al lijkt Smooth wel fucking veel op Jezus. Smooth brengt ons terug naar de goede oude games klassiekers met zijn one-man-a capella kanaal.

Ik denk dat nagenoeg iedereen deze nog wel kent:

De man kent sowieso genoeg liefde voor Nintendo’s producten, zo kun je bij de stemkunstenaar terecht voor ontzettend veel toffe covers van de muziek uit de Zelda reeks. Natuurlijk is een A Capella van Song of Storms of Gerudo Valley tof, maar dé zelda klassieker mag hier natuurlijk niet ontbreken:

Meneer McGroove is ook een groot Capcom fan. Zo ontkomen de muzikale thema’s van straat vechters Ryu en Ken niet aan een cover.  Maar van een man was het thema wellicht nog veel ironischer als de man zelf.

Het laatste nummer van Smooth dat ik met jullie wil delen is direct een bruggetje naar mijn volgende artiest. Wie kan zich DuckTales..voor de mensen die het niet kennen, het was zoals Shovel Knight maar dan met eenden..in de ruimte.

Brentalfloss
Damn dat DuckTales liedje was best catchy he…maar hoe zou het klinken als het nu lyrics had. Brentalfloss geeft je antwoord.

Brentalfloss bied leuke eigen songs, slim herschreven popsongs en natuurlijk die bekende game thema’s met de nodige scheut humor waar ik dol op ben. Maar zijn hart ligt het dichts bij Nintendo met covers van .Super Mario 2 & 3 , Mario Paint, Dr Mario en een eigen song over Mario en Yoshi..gelukkig krijgt ook luigi even zijn moment in de spotlight

Brent is niet alleen een nintendo fanboy, zijn Bioshock songs en shovel knight covers zijn prima om te luisteren. Maar mijn favoriete niet Japanse with lyrics is toch wel het  Civilization thema (het eerste deel kwam ook uit op de snes)

Starbomb/Egoraptor

Na deze trip door het verleden gaan we afwijken voor wat orginele muziek. Nu heeft Brentalfloss ook een paar geslaagde eigen nummers (bekijk ook zeker song for vivi) maar de mannen en dame van starbomb zijn toch wel een maatje groter. Met hun humoristische liedjes en fantastisch geanimeerde clips kijken deze songs zich lekker weg op een verveeld momentje.
Het hoogste punt is wel de liefdes verklaring van Luigi:

Dat de liedjes wat puberaal zijn en vaak rondom het mannelijke lid draaien wordt alleen nog maar duidelijker na hun zelda rap:

En ten slotte eindigen we met  a fucked up tale of Pokémon gone wrong

Bekijk ook de versie met special guests, want wie zien we daar? Juist dan komen we weer terug uit bij Smooth McGroove. En daarmee is de cirkel rond.

 

Dan is het nu aan jullie? Wie is jullie favoriete music+games artiest?
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: