http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/10/RF4Banner.jpg

Rune Factory 4 toch verwacht!

Het is feest voor fans van de Rune Factory serie. Het lijkt erop dat deel 4 toch uitkomt in Europa. Verschillende bronnen melden dat de studio van de Amerikaanse versies, XSEED Games de Europese versie toch gaat uitbrengen.

Woohoo!
Rune Factory 4 is het vierde deel in de RPG serie waar eerder 3 delen voor de DS-serie zijn uitgekomen (en 1 voor de WII). De serie is vooral in Japan erg populair en daar is Rune Factory 4 al verkrijgbaar sinds juli 2012. Daarnaast is het in Noord Amerika gepubliceerd in oktober 2013. Hoewel de Europese release geannuleerd was door het faillissement van de studio van Rune Factory, Neverland Co., lijkt deze game nu toch onder de naam van de Amerikaanse studio naar Europa te komen!

Seriously?!

Het spel
Net zoals in de vorige delen begin je hier met de hoofdpersoon die zijn geheugen kwijt is. Je beland in het stadje Selphia waar je de bevolking moet helpen met een aantal mysteries op te lossen. Tijdens het uitzoeken en oplossen van die mysteries kom je door bossen en dungeons. Daarnaast moet je door heel Selphia heen opdrachten uitvoeren of werken en kun je zelf monsters ‘houden’ en daar items van ‘oogsten.’ Je kunt natuurlijk ook zoals in de oorspronkelijke Harvest Moon je eigen boerderijtje onderhouden en opbouwen of een social-life opbouwen en onderhouden. Een klassieke RPG met een beetje extra dus.
Er zijn 3 hoofdstukken of ‘acts’ te spelen in het spel, waarin je in elke act een ander thema met andere ‘eindbaas’ hebt.

E-versie
Zodra het spel in Europa uitkomt voor de 3DS zal het waarschijnlijk alleen in de Nintendo E-shop te koop zijn. Het spel schijnt al even in ontwikkeling te zijn en zou zelfs al beoordeeld zijn voor de Europese markt. Er is nog geen datum bekend maar zodra Nintendo de game goedkeurt zal het waarschijnlijk gauw in de online winkel van Nintendo te vinden zijn. Hou de E-shop en het nieuws dus in de gaten!

RuneFactory4 coverThere are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: