Pokkén Tournament aangekondigt

Dagenlang zaten we allemaal te nagelbijten. Wat zou de nieuwe Pokémon aankondiging gaan worden? Vandaag kwam er eindelijk duidelijkheid.  Nee we krijgen geen nieuwe Pokémon Stadium! In 2015 zal Pokkén Tournament verschijnen.

Pokkén?

Pokkén, die Pokémon ken ik helemaal niet? Het is zeker een nieuwe water/poison hybird..(Water Pokkén)? Nee dat bleek dus niet zo te zijn. Pokkén Tournament is een Tekken en Pokémon Crossover. Oftewel een fighting game met Pokémon. Ergens klinkt het ontzettend gaaf, en ergens klinkt het ontzettend lame. De trailer oogt aardig en vlot en laat een gevecht zien tussen Machamp en Lucario. De arena waarin gevochten wordt kan ik zo snel niet plaatsen.  De trailer heeft wel een typische Tekken vibe over zich heen hangen, mede door de statische karaktershots tussen de gevechten door en het geluid in de  trailer. Of straks ook Heihachi en Jin het tegen de Pokémon kunnen opnemen moeten we nog zien. Tekken is een game met relatief sobere moves, en ook in de trailer lijken de Pokémoves ietwat getemperd te zijn. Dit werkt natuurlijk prima voor fighting types en dit zijn dan ook de sterren in de trailer. Kunnen we alleen met Fighting-types of Normals aan de haal in deze game of zullen we ook wat flashier types mogen verwelkomen? Voorlopig tasten we in het duister. Al liet een screenshot ons eerder al Blaziken zien..maar deze vuurvaste vogels is toch ook voornamelijk weer een brawler/fighter. Op het eind van de trailer duikt wel Mega Lucario nog even op. Zouden we te maken krijgen met heuse karakter transformations in een Tekken game? Zou de game unieke mega evolutions gaan bevatten (mega machamp?) Vooralsnog moeten we even in het duister tasten.

pkken

Wie Wat Waar?

Van een exacte release datum ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Wat wel duidelijk lijkt te zijn is dat in eerste instantie de game uitgebracht zal worden voor de (Japanse) arcade-hallen. Of de game ook naar de Wii-U komt , of uberhaupt naar Europa blijft ook nog even spannend.  En zo zitten we na de aankondiging juist met meer vragen als voorheen. Welke Pokémon gaan in deze fighter zitten, gaan ze tegen Tekken chars knokken? Welke rol speelt mega-evolutie? Gaan wij deze game ooit kunnen spelen? Willen we game wel spelen (ik in elk geval wel)? Een ding doen de makers in elk geval goed! Ik wil meer weten! Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik ben energiekere als een woeste Primaape.  Ik kwijl harder dan Granbull of Lickytung. En mijn nieuwsgierigheid is zo groot dat zelfs Conkeldurr hem niet op kan tillen. En toch blijft ergens achter iets in mijn hoofd knagen, een Pokémon en Tekken Cross-over..dat lijkt me nog vreemder dan Porygon.

 
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: