http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/05/PINDAKAAS-SUSHI-1050x750.jpg

Pindakaas en Sushi : De grote onthulling

Tot Tjeu’s grote spijt ging het niet om een otaku-datingsite, en ook was heet geen recept zodat Gerrit opeens wel sushi zou gaan lusten. Bovendien was pindakaas en sushi ook geen groot mixed cultureel evenement waar onze Diederik over kan schrijven!  Vandaag werd ons dan eindelijk verteld wat het wél was. Pindakaas en Sushi is een boek!

Verhaal

Natuurlijk is Pindakaas en Sushi niet zomaar een boek dat ons droge wijze verteld over onze geliefde conventiecultuur. We hebben hier te maken met een heuse young adult novel (of jeugdroman al vind ik dat een vreselijk woord). Het vertelt ons over de conventieavonturen van Marle Terhuizen. Marle laat zich overhalen door haar geeky vrienden om mee naar een con te gaan, maar eigenlijk vind het arme meisje dit maar niets. Tenminste, tot ze een soort van grote ridder tegenkomt, dan is ze direct helemaal onder de indruk. (Note to self cosplay als Alphonse Elric op Animecon of Abunai). Maar al snel is de ridder weer verdwenen, en om hem te vinden binnen het conventie weekend moet Marle zich een weg  zoeken in die vreemde wereld van cosplayers, otaku’s en geeks.

Doelgroep

Dit boek dat door Roderick Leeuwenhart is geschreven, is tot stand gekomen in samenwerking met de grotere animecons van Nederland, Aniway en de MangaKissa. Hierdoor zal dit romannetje dan ook gevuld staan met herkenbare situaties voor geeks en otaku’s in alle soorten en maten. Ook voor de con-groentjes en voor de mensen die ons allemaal zien zoals het viertal uit ‘the big bang theory’ biedt dit boek een interessante first look in deze wereld.

20140508-143426.jpg

Release

Het boek maakt zijn debuut op Animecon (13 tot 15 juni) en is per 16 juni officieel verkrijgbaar. Bestellen gaat via een website die nu nog in ontwikkeling is. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Leeuwenhart, dat zich naar een eigen zeggen “een nieuw label voor een geek publiek” is. Waar het label in de toekomst mee gaat komen is nog onbekend.
Persoonlijk kijk ik wel uit naar het boek, zo vaak maken we het niet mee dat er een boek voor onze doelgroep wordt geschreven, en het boek lijkt me genoeg humor te gaan bevatten om  boeiend te blijven. Of dat echt zo is moeten we nog even afwachten. Tot die tijd kun je al je informatie gewoon terugvinden op de teasersite.
There are 2 comments

Add yours
  1. Flappie

    Klinkt leuk, ben er benieuwd naar, vraag me alleen af of dit niet beter zou werken in een manga vorm? Ik zal het moeten lezen om er achter te komen ^^


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: