http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/09/Pikmin-Movie-550x308.jpg

Pikmin krijgt een film

Captain Olimars plantenvriendjes gaan op het Tokyo International Film Festival een eigen film. De film getiteld Pikmin Short Movies (laten we hopen dat dit een werktitel is)
zal drie korte verhaaltjes vertellen met de botanische mensjes in de hoofdrol.

pimin-3-wallpapers-640x3603 in 1

De film zal dus bestaan uit drie losse verhaaltjes Mayonaka no Juice (ongeveert te vertalen als middernacht-sap)  zal gaan over Pikmin die Olimars lievelingsdrankje gaan maken. Maar met de naam als middernacht-sap denk ik niet dat dit drankje alcohol vrij zal zijn. De pikmin gaan straks dus gewoon keihard moonshinen. “Bin no Naka no Otakara,” (De schat in de fles) verteld het verhaal over Pikmin die een schat op een bijzondere locatie vinden…hmmm ik denk in een fles! Het derde avontuur heet “Taihen na Ichi Nichi,” (Een crisis dag) zal de Pikmin kennis laten maken met de hectiek van de werkplaats.

pikuminOns witte doek

Of wij ooit de Pikmin film kunnen bekijken is wel nog even afwachten. Zelfs al zou je naar het TIFF gaan dan weet je nóg niet zeker of je hem mag bekijken. Bezoekers worden namelijk willekeurig uitgeloot tussen de bezoekers van het festival. Als de film daar positief wordt ontvangen zullen wij misschien ook nog de aardmannetjes op zien bloeien in de bios. Zelf heb ik nooit heel veel met Pikmin gehad, ik zag dat de game heel aardig was maar het stuurde me allemaal net wat clunky dan vermoorde ik weer een hele troupe gele pikmin door net wat te dicht langs het water te lopen. De charme van de wereld heeft me echter wel aangesproken, al heb ik stiekem altijd al gedacht dat Olimar een dronkenlap was en dankzij middernacht-sap weet ik het nu vrijwel zeker. De film wil ik wel eens uit meligheid gaan bekijken, dan kan ik lekker achteruit zitten genieten van mijn middernacht-sap zonder dat ik een massa-moordenaar wordt. Al hoop ik wel dat in de tekenfilm een paar Pikmin worden opgegeten want dat hoort er toch bij. Nintendo en geanimeerde films zie ik sowieso wel zitten.

Marioh-oh-oh!

dennis-hopper-super-mario-brosEr is slechts één andere officiële Nintendo film uitgekomen (de Pokémon tekenfilms even niet meegerekend) in 1993 verscheen namelijk het gedrocht Super Mario Bros. Het werd een financiële ramp en qua film verhaal was het ook rampzalig. Toad was opeens een kleerkast van een vent met een groene dinosaurus kop. Bowser een blonde superfoute dude die tot mens geëvolueerd was vanuit een dinosaurus ipv  een aap. Peach en haar vader waren ook tot mens geëvolueerd maar dan vanuit schimmels. Alsof dat niet erg genoeg was kregen we ook nog hele slechte scenes waarin Mario  zich voorstelde als Mario Mario en Luigi zich Luigi Mario noemde.Een van de slechtste films ooit, het doet nog steeds pijn als ik eraan denk.
Maar nu Nintendo zich weer waagt aan films gaan er natuurlijk deuren open, hoe gaaf zou een Zelda film zijn of Metroid zou ik ook wel  gaan bekijken, de harde realiteit van de dood in de verraderlijke wereld van Fire Emblem zou zich ook prima lenen voor het witte doek. Ik wil Nintendo-films!..en misschien nog een glaasje middernacht-sap.

SuperMarioBrothers060311-thumb-330x264-63790toad

Welke Nintendo Film zouden jullie willen zijn ?(even aannemend dat ze het niet verkloten)

 

 
There are 2 comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: