http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/01/phoenixwright_japatrees.jpg

Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies 3DS Review

Rechter: Ik verklaar de rechtszaak omtrent ‘Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies review’ hierbij geopend. Aanklager, uw openingsverklaring alstublieft.

pointing

Aanklager: Jawel, Edelachtbare. Het vijfde deel van Phoenix Wright is sinds 24 oktober 2013 verkrijgbaar in de Europese Nintendo eShop. Na grondige analyse van dit spel zijn wij tot de volgende conclusie gekomen: Dual Destinies verdient een onvoldoende.

Rechter: Wat vindt de verdedigende partij hiervan?

Japatrees: Geheel onjuist, Edelachtbare. Dit spel is de moeite zeker waard.

Rechter: Oké. Dan dan mag nu de aanvallende partij beginnen met haar eerste argumentatie. Aanklager, aan u het woord.

Aanklager: Zie hier bewijsstuk A, een onofficiële vragenlijst gesteld aan de Nederlandse bevolking met betrekking tot de vraag ‘wat acht u het meest saaie beroep’. Advocaat staat in de top 3, wat dit spel over rechtszaken dus vanzelf saai maakt.

perceive-ability_009_revert_to_traditional_methods_1377697953Japatrees: Hold it! Phoenix Wright is juist een van de meest creatieve game-series ooit, vind maar eens een manier om zoiets simpels als het advocatenbestaan zo interessant te brengen. Ontploffende rechtbanken, karakteristieke getuigen, veroordeelde aanklagers en meeslepende bewijsvoeringen waarvan je zelf het zweet uitbreekt. Er wordt zelfs confetti gestrooid wanneer je de zaak gewonnen hebt. Als dat toch geen feest te noemen is, weet ik het ook niet meer.

Aanklager: Dus u wilt zeggen dat deze spellen Het Hof belachelijk maken? Ik zie hier bijvoorbeeld een getuige die schuldig is bevonden aan een bomaanslag, met de naam ‘Ted Tonate’.

Japatrees: Absoluut niet (al moet ik toegeven dat dit soort namen af en toe inderdaad getuigen van een smakeloze woordspeling). Het heeft nog steeds gebruikelijke elementen; interviews met verdachtes, getuigenissen, crimineel onderzoek etc.
Dual Destinies heeft vrij duistere thema’s, maar door de humor die erin gemixt is wordt het een leuke game-ervaring. Sowieso is de drang om elke mysterie te ontrafelen altijd daar.
Phoenix Wright maakt er iets nieuws van. En wat is er mis met een beetje fantasie? Is dit niet de reden waarom we videospellen spelen?

Dual Destinies heeft vrij duistere thema’s, maar door de humor die erin gemixt is wordt het een leuke game-ervaring.

Aanklager: Oké, toegegeven de Phoenix Wright serie is inderdaad vrij uniek. Maar kunt u dan ook verklaren waarom juist Dual Destinies alleen als download beschikbaar is in Europa? Dit schreeuwt om het feit dat de game weinig nieuws te bieden heeft in vergelijking met vorige delen.

Japatrees: Objection! Het heeft genoeg nieuwe features; bijvoorbeeld het indrukwekkende 3D. Nog nooit zijn de animaties zo levendig en natuurgetrouw aan het character geweest die, ondanks herhaling, niet vervelen. En dan heb ik het nog niet over de prachtige animebeelden tussendoor gehad.

Aanklager: Ja hoor, het 3D-argument. Dit neemt niet weg dat de gameplay nog steeds bestaat uit de saaie opdeling als altijd: investigation en trial day. Ik heb mijn huiswerk gedaan, er is niets innoverend aan dit deel!

Japatrees: Take that! Er zijn meerdere toffe elementen aan toegevoegd, zo kunnen we tijdens het onderzoeken de crime scene vanuit meerdere hoeken bekijken. En natuurlijk hebben we het hele emotie-psychologische gebeuren, afkomstig van het interessante personage Athena Cykes. Als dat toch geen frisse wind blaast door de serie..

voorbeeldemotieAanklager: De feature waarmee je de emoties van verdachtes kunt analyseren is inderdaad nieuw. Maar dit indrukwekkende systeem kun je alleen gebruiken op bepaalde punten tijdens de trial. Dit zorgt er zeker voor dat de hele verhaallijn gestuurd en vrij lineair aanvoelt.

Japatrees: Dat klopt. Het is inderdaad vrij jammer dat je gelimiteerd bent met je keuzes in het spel, maar dat maken de eigenzinnige characters en onvoorspelbare plottwisten gelukkig weer goed. Daar moet ik ook aan toevoegen dat de diepgaande achtergrondverhalen die zich buiten de rechtbank afspelen, ervoor zorgen dat je constant gefixeerd blijft op dat kleine 3DS-schermpje.

Aanklager: Aha! Deze achtergrondverhalen maken het dus eigenlijk heel lastig voor nieuwe spelers om via dit deel in de serie te stappen.

Japatrees: Objection! Alle terugkerende characters en plotlijnen van voorgaande delen worden kort uitgelegd, waardoor er niets aan de speler voorbij gaat. Je kunt dus als Phoenix Wright amateur makkelijk zonder research hieraan beginnen.

Aanklager: Is het dan nog wel boeiend voor de echte Ace Attorney fans?

Japatrees: Interessante ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het verleden van Apollo Justice en Trucy Wright zal er helaas niet inzitten. Maar voor diegenen die hier wel naar op zoek zijn, zal een DLC uitkomen waarin blijkbaar de losse eindjes van deel 4 Apollo Justice: Ace Attorney aan elkaar geknoopt zullen worden.

reallynowAanklager: Oh ja, Apollo Justice, de Phoenix Wright kloon..

Japatrees: Het valt mee, hij maakt een interessante ontwikkeling door en hij is bovendien niet het enige speelbare character dit keer. We gaan ook met Athena Cykes erop uit en vergeet niet dat de ouwe vertrouwde Phoenix Wright himself ook terug is!

Aanklager: Oh, gelukkig. Maar wacht eens even… Dit lost nog steeds niet op waarom Dual Destinies alleen als download beschikbaar is in Europa!

Japatrees: Japanners zijn gek. Punt. Ik bedoel, kijk ook eens naar de naam ‘Dual’ Destinies. Ja, we snappen het nu wel; de 3DS heeft inderdaad twee schermpjes!!

Rechter: Neemt u genoegen met deze verklaring? Zij heeft hier geen vaste bewijsstukken voor.

Aanklager: Nee, dit is algemeen bekende informatie. Wie heeft bijvoorbeeld in Japan in hemelsnaam bedacht dat octopusarmpjes schattig zijn?

Japatrees: En wat zou het ook, de download is maar €24,99. En doosjes liggen uiteindelijk toch maar ergens in je gamekastje te rotten, op deze manier heb je je game altijd bij je.

BAMRechter: Beide partijen hebben niets meer in te brengen? Dan volgt nu mijn uitspraak.

8.8
Zaak gesloten.

Good Things

  • De game is zowel geschikt voor beginnelingen als interessant en bekend voor veteranen
  • Duistere, serieuze thema’s gecombineerd met humor zorgt voor goede afwisseling in de storyline
  • 3D laat de verschillende personages echt tot leven komen
  • De nieuwe features zorgen voor verfrissende gameplay

Bad Things

  • Ze hadden iets meer uit het Emotion Sensing System kunnen halen
  • Nog steeds vrij lineairThere are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: