http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/08/zelda.png

Monopoly : The Legend of Zelda editie komt eraan!

Normaal vertel ik jullie alles over de leukste Japanse gadgets en goodies, maar nu kwam er een Amerikaans product langs dat ook even behandeld moet worden. Er komt namelijk een een speciale Monopoly: The Legend of Zelda Edition

TwentyRupees

Huur in Hyrule

Welkom in Hyrule, spendeer je rupees aan herkenbare locaties uit de Legend of Zelda serie, denk hierbij aan het Minish dorpje, Hyrule Castle en de Temple of Time. De NUTS bedrijven zijn vervangen door de Potion- en Bombshop en in plaats van stations betaal je huur voor een ritje met klassieke vervoersmiddelen uit de serie zoals Epona en de Spirit Train. Kanskaarten zijn vervangen door Empty Bottles en de schatkist van het algemene fonds is dit keer echt een schatkist geworden, waarin je diverse items vind! En zo maakt het bordspel rijk gebruik van de geweldige locaties in de serie. Een beetje een domper is het feit dat Rupees uit worden betaald met papiergeld in plaats van edelsteentjes het haalt een beetje de immersion uit de wereld, daarentegen speelt het zich natuurlijk wel zo gemakkelijk. Dat geld niet aan bomen groeit gaat trouwens niet op voor dit spel want in plaats van hotels plaats je overal Deku Trees.

monopoly2

No link to the cash

Helaas speel je in dit bordspel niet met iconische grootheden zoals Link , Ganondorf of Zelda. Het spel wordt standaard  geleverd met 5 pionnetjes : Het Hylian Shield, De Triforce, de Hookshot, een pijl en boog en een boemerang. Wellicht een beetje teleurstellend maar de voorwerpen passen wel veel beter bij Monopoly. De details in de voorwerpen zien er trouwens prima uit, ik kan jullie nu al vertellen dat iedereen met het schild zal willen spelen. Stiekem ben ik ook blij met de keuze voor icoontjes , personages hadden als pion waarschijnlijk een ontzettend hoog Kinder-surprise-gehalte gekregen.

monopoly3

US Only

Voorlopig brengt het bedrijf USApoly het spel alleen uit in de Verenigde Staten maar ik verwacht dat het product snel genoeg ,als een Deku Leaf, aan komt waaien.  Het bordspel wordt omstreeks 15 september in de Amerikaanse winkels van Gamestop verwacht. Mijn future sight attack voorspelt dat het spel dan rond de feestdagen wellicht eens naar ons land zou kunnen komen. Maar voor de verwoede verzamelaar is het wellicht een beter idee om het spel via een importeur of dergelijke bij Gamestop USA aan te schaffen, doe je dit dan krijg je er namelijk een aantal toffe goodies bij.  Deze extra items bestaan uit een “exclusive” pion in de vorm van de ocrina of time, een toffe landkaart van Hyrule én diverse extra item kaarten. 

zelda-monopoly-overview
Al met al heeft USApoly hier een sterk product in de handen, ik zou hem zelf zo aanschaffen. Er zitten wel een paar schoonheidsfoutjes in, zo mis ik de fysieke rupees, mis ik een Mastersword pionnetje én WTF doet gratis parkeren in Hyrule?!

 
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: