http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/10/lolita_updates_banner_by_yanyu-d6o7k6g-1050x388.png

LalalaLolita

Pretty-pink-bows-dividerPretty-pink-bows-divider

Heb jij het wel eens gezien, een loslopende suikerspin , een zwevend bolletje van duisternis
Ik ook niet!!!!! Maar wel iets wat net zo zoet en magisch is
Ik heb het natuurlijk over Elegant gothic lolita fashion, kort gezegd ook wel Lolita, een subcultuur met nog meer subcultuurtjes erin!

Stukje geschiedenis
Rond 1980 ontstonden er veel verschillende extreme kledingstijlen in Japan, vaak geïnspireerd door muziek en het westen. Op deze manier kwamen jongeren in opstand tegen de overheid omdat ze geforceerd werden om op jonge leeftijd te werken en een hoog beroep waar te maken. Zo ontstond dus ook de subcultuur Lolita en daarin vond ieder zijn eigen stijl. Deze meiden en jongens wilde laten zien dat je je dromenwaar kan maken met elegantie en schattigheid. Dankzij de hulp van verschillende magazines zoals, Kera en het internet, is deze kledingstijl uitgegroeid tot een wereldwijde stijl. Best grappig als je er over na denkt, Japanse mensen die geïnspireerd raken van de victoriaanse tijd in het westen, om vervolgens een inspiratie te zijn voor ons! Natuurlijk zijn de bewegingsredenen veranderd en is het voor de meesten een stijl waar ze zich mooi en comfortabel in voelen.

Look
 Heel leuk zo een stukje.. maar wat moet ik me er nou eigenlijk bij voorstellen. Elegant… victoriaans.. schattig ..!? Sommige van jullie denken misschien iets heel anders bij Lolita, is het boek Lolita bekend?
Het verhaal van een jongedame die oudere mannen verleid?
Nou Lolita fashion heeft hier helemaal niks mee te maken
De standaard Lolita look bestaat uit:
- Panty’s of lange sokken (vaak over de knie)
- Jurken of rokken die tot knielengte komen, met petticoats en bloomers die eronder gedragen worden (bloomers zijn een soort van pofbroekjes)
- Blouse met een hoge hals en bedekte schouders (vaak voorzien van veel kant)
- Het haar netjes gestyled of opgestoken (er worden soms ook pruiken gedragen)
- En accessoires (hoeveelheid verschilt per look)

Niet echt de een sexy outfit, right?
Lolita’s doen er alles aan om er elegant, verzorgt en kwalitatief uit te zien en  geassocieerd worden met is enige vorm van sexyheid is belediging,  net zoals de victoriaanse tijd in het westen, maar dan geüpgraded met de kawaii-factor en dan TADAA

 

Gothic Lolita                                            Classic Lolita                                          Sweet Lolita

   classiclolita     f377777961085e114e9323aa65ea8ebf

Niet iedere lolita houd het bij de kleding, zo zijn er ook die hun omgeving en gedrag er op aanpassen. Beleefdheid is een van de belangrijkste normen. Denk hierbij aan: niet vloeken, in 2 woorden spreken en emoties onder controle houden etc.

Ook JIJ!

Begrijp me niet verkeerd, als je liever naar hardcore luistert dan klassieke muziek , of thee niet lekker vind, maakt je dat niet “minder” Lolita. De sleutel naar het zijn van een goede lolita is de fashion niet te onderschatten, het is er eentje met veel regels/richtlijnen, laagjes, accessoires, en het streven naar perfectie.
Neem je tijd om inspiratie op te doen en om te leren. Leer over welke stof van goede kwaliteit is, welk kant mooi is, welke stijlen er zijn binnen in lolita, termen die gebruikt worden en het gebruik van kleurenschema’s.

Laat me je meenemen op een reis door de wereld van glitters,regenbogen, magische ontwerpen en..en.. ,dat kan ik beter voor andere blogs bewaren, want ik ben nog lang niet uitgepraa.. typt!!                                                   tumblr_inline_mkoavcCd3Q1qz4rgp
There are 3 comments

Add yours
 1. Barend

  Leuke eerste blogje Lieve! I n tegenstelling tot wat jij denk vind ik het juist wel sexy. Ik hou juist van de Victoriaanse kledingstijl bij vrouwen. Bedankt voor de geschiedenisles, zo heb ik weer wat geleerd ;)

  • Lieve

   Dankjewel!!

   ben nog wel aan het updaten zegmaar, maar komt goed ^.^

   ik denk dat ik snap wat je bedoeld, ik vind zelf vrouwen/mannen die mooie elegante bedekkende kleren dragen veel aantrekkelijker op een respectvolle manier.

   sexy wordt vaak in een negatieve , objectieve zin gebruikt
   en dat is totaal niet wat de bedoeling is ^.^

   ik ben blij dat ik je geschiedenis kennis heb kunnen vergroten!

   • Barend

    Hehe ik bedoel het ook precies zoals jij het bedoeld. Zelf zou ik niet zo snel zoiets dragen omdat ik een scheiterd ben xd.


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: