http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/01/siepjeeeee2.jpg

Japatrees presenteert: Siep!

Maandagmorgen
De winter van 2014 is dan toch echt begonnen. Terwijl mijn oren er gevoelsmatig afvriezen zit ik rustig op het web te surfen. Altijd leuk om eens op Twitter te neuzen wat er nu weer in de wereld gebeurt. Nietsvermoedend werk ik mijn tijdlijn af tot ik een tweet tegenkom die ik onmogelijk kan lezen met mijn, in Japans, ongetrainde brein.

Tweet

Zoektocht
Ik besluit om maar eens op japatrees.nl te kijken om mijn dagelijkse portie infotainment tot mij te nemen. Stiekem hopende daar meer te lezen over deze mysterieuze tweet. Ik moet toegeven dat ik heb gelogen over het feit dat ik helemaal niets heb begrepen van het bericht. Ik heb drie dingen weten te ontcijferen en daar ben ik best trots op:

MG= Metal Gear
MGSV= Metal Gear Solid V
PS4= PlayStation 4

Eenmaal op japatrees.nl aanbeland ga ik met de zojuist ontcijferde informatie opzoek naar een soortgelijk artikel. Mijn geluk laat me in de steek, ik zal het moeten doen met dit mysterieuze bericht. Wel kom ik ander interessant nieuws tegen: “Assassin’s Creed V mogelijk in Japan?”. Dat zou ik wel vet vinden! Deze speculaties waren er ook voor deeltje drie uitkwam. Toen hoopte ik ook vurig dat het waar zou zijn. Want wat is nou vetter dan als ninja je vijanden een kopje kleiner maken. Niets gaat beter samen dan ninja’s en stealth! Maar ondertussen dwaal ik alweer af.

Per ongeluk
Zonder op te letten klik ik naar het volgende artikel. “Gastbloggers gezocht”. Dat is wat voor mij! schoot er door mij heen. Snel klikte ik op de knop “Contact” alwaar ik in volledig juist ABN, mede omdat ik geen Japans spreek, een bericht schreef aan Trees. Vastberaden en vol vertrouwen, met een vleugje narcisme, zette ik al mijn skills op papier. Helaas besefte ik pas aan het einde van de tekst dat ik weinig tot niets van Japanse games, taal of cultuur afweet. Wat ik weet van Japan valt met zeer veel gemak op twee handen te tellen. Zelfs met zoveel gemak dat ik slechts vier vingers nodig heb.

  1. Ik weet waar het ongeveer ligt
  2. Ik heb twee handhelds met in totaal een handvol Japanse titels
  3. Ik heb ooit één goede Japanse film gezien waarvan de titel mij helaas is ontschoten
  4. Ik ken iemand uit Japan (telt dat überhaupt?)

Om mijn gebrek aan kennis enigszins te verbloemen heb ik mijn meest charmante foto meegestuurd in de hoop dat dat iets zou helpen. Dit fijne fotomoment wil ik ook jullie niet onthouden. En mochten jullie het je na deze foto nog afvragen: Ja, ik houd van koffie!

20140129-215118.jpg

Verzenden
Na mijn ‘sollicitatie’ verstuurd te hebben, verricht ik wat schoolwerk. Terwijl ik rustig bezig ben, beginnen al mijn apparaten te piepen. Behalve mijn magnetron dan. Leuk, die moderne techniek. Overal waar ik kijk zie ik een schermpje oplichten met “Mail van Trees”. De mail begint positief. Terwijl ik aan de ene kant word geprezen om mijn schrijfstijl, en aan de andere kant word vergeleken met een brood, komt het uiteindelijk allemaal hier op neer: “Je bent een n00b op Japans gebied, bewijs jezelf eerst maar eens door wat nuttigs te schrijven. Misschien is het niet helemaal hopeloos en kan ik je nog wat leren”.

Goed bericht
Nadat deze blog door Trees en een aantal andere critici onder de loep is genomen, krijg ik te horen dat ik welkom ben bij het team. Ik weet dat ik nog een hoop te leren heb. Daarom ben ik dan ook aan mijn eerste anime series begonnen (pokémon uitgezonderd). Ik hoop in de komende tijd nog veel bij te leren van jullie als community en bovenal van onze eigen Trees.

Om maar meteen een goede sfeer te creëren, eindig ik mijn eerste blog met een filmpje wat ik onlangs tegenkwam. Enjoy!
There are 9 comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: