http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/03/Inspector_Gadjeut_Banner-1050x750.jpg

Inspector Gadtjeut : De coolste anime gadgets

Vanaf nu schrijf ik mijn gadget blogs vanuit een vaste rubriek met de naam: ‘Inspector Gadtjeut’. Deze week bekijk ik welke must-have gadgets er zijn voor in de huizen van otaku’s. Anders gezegd, ik ben op zoek gegaan naar een handjevol awesome anime gadgets. En dit heb ik voor jullie weten te vinden. Geniet ervan!

Dragon Ball Nescafe Gold Blend Barista Coffee Maker

nescafe-dragon-ball-z-coffee-maker-barista-machine

Een van onze basisbehoeften is toch wel koffie, maar zo’n saai Senseo-apparaat is natuurlijk nogal afgezaagd.
Gelukkig komt Nestlé met deze limited edition aanzetten. Het apparaat oogt lekker strak en het zwart maakt het tot een stijlvol geheel. En dan heb ik het nog niet eens over de zijwanden gehad, die zijn versierd met wat fraai Dragonball Z artwork, met Goku aan een zijde en Shenron aan de andere. Hiermee boost het de powerlevels van je dagelijkse bakkie pleur natuurlijk tot ver boven de 9000. Je moet er wel snel bij zijn trouwens, want er zijn maar 3000 van deze machientjes gemaakt. Wil je het apparaat aanschaffen dan moet je er wel zo’n €150,- voor neertellen. En dan heb je nog geen koffie.. en ook de juiste cups zul je zeer waarschijnlijk moeten importeren.

Evangalion NERV HQ Humidifier

neon-genesis-evangelion-nerv-hq-humidifier-2 (1)

Ongetwijfeld is deze luchtbevochtiger een van de best uitziende gadgets uit dit lijstje. Weliswaar ben ik geen enorme Evangalion fan en zie ik het nut van luchtbevochtigers niet zo (nou ja, ik kan in ieder geval wel één toepassing bedenken waar je een vochtige ruimte nodig hebt), maar toch zou ik overwegen dit meesterwerkje te kopen. De EVA 01 bovenop het NERV hoofdkwartier is al niet mis als decoratie. Voeg daar nog eens een lichtshow aan toe, blauwe leds als er genoeg water in je piramide zit en rood als hij droog staat, en je kunt hem gerust op je bureau neerzetten en gniffelen bij de jaloerse blikken van jouw vrienden. Voor zo’n 180 euri wordt het product netjes naar je toegebracht. Water niet inbegrepen.

neon-genesis-evangelion-nerv-hq-humidifier-1

One Piece Wanted Wekker

one-piece-3d-alarm-clock-voice-1one-piece-3d-alarm-clock-voice-2

Het schrille gepiep van de wekker moet toch wel een van de geluiden zijn die ik het meest haat op deze wereld. Het is iets wat mijn lichaam blijkbaar zo verafschuwt dat ik al jaren steevast drie minuten voordat de wekker gaat (ongeacht op welk tijdstip ik ‘m zet) wakker word, zodat ik dat vreselijke lawaai niet hoef aan te horen. Gelukkig is er voor elke zichzelf respecterende otaku nu een goed alternatief. In plaats van dat hoge pieptoontje kun je nu een persoonlijke wake-up call krijgen van je favoriete one piece personage. Uitgevoerd als wanted posters wekken de originele stemmen van Luffy, Chopper, Ace of Boa Hancock je met een of meerdere bekende uitspraken uit deze toffe piratenserie. Voor €60,- hoef je nooit meer wakker te worden van schril gepiep… tenzij je de chopper versie bestelt natuurlijk.

Astroyboy kristallen Puzzel

astro-boy-crystal-puzzle-osamu-tezuka-1

Geen huis is compleet zonder kitsch, en met dit kristallenpuzzeltje geef jij je huis die kitschy vibes die het nodig heeft. Bovendien biedt de puzzel die uit 40 transparante stukjes bestaat ook nog eens een goede uitdaging om je geest scherp te houden. De ogen, mond en wenkbrauwen van dit robotknaapje zijn stickers die je naderhand moet opplakken. Al met al voor €25,- krijg je een aardige puzzel game die ook nog eens je huis wat verfraait.

 

Pokémon Get! Television Monster Ball

Ik sluit af met een guilty pleasure, want stiekem blijft pokémon vangen nog steeds leuk. En zeg nou zelf wat is er leuker als zelf met een pokéball gooien? Natuurlijk koop je deze shit niet voor jezelf, maar voor je kleine neefje of misschien om je zieke vriendin op te vrolijken, maar zodra je alleen bent zal je stiekem best nog wel eens op pokémon jacht gaan. Voor de gelegenheid zet je zelfs nog snel een petje op dat je net voor je worp effe omdraait.

Zoals gebruikelijk sluiten we af met een vraag:

Welke anime-gadget heb jij thuis in de kast staan? Of welke zou je in je kast willen, misschien een van de bovenstaanden?

 

 
There are 3 comments

Add yours
  • Tjeu

   Deze gadgets heb ik allemaal gevonden op://www.japantrendshop.com/
   Maar ook op amazon of e-bay zijn de meeste terug te vinden.
   Qua prijs zit er wel vaak veel verschil in, de luchtbevochtiger bv is op amazon net wat goedkoper als op de trendshop maar het koffiezetapparaat is op e-bay een stuk duurder.
   Dus ik raad je wel aan als je iets leuks ziet op trendshop nog even goed rond te kijken, maar dit is een mooie overzichtelijke site voor veel Japanse gadgets dus wel zeer handig als “selectie-tool”


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: