http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/03/Inspector_Gadjeut_Banner-1050x750.jpg

Inspector Gadtjeut: Caraoke

De week is weer begonnen dus het is tijd voor een versche gadget uit ons favoriete land. En nee ik  heb me niet verschreven in de titel, want nu is er de JTT In-car karaoke set!

Altijd weer!
Heel veel Japanners houden van karaoke, zelf de koelste zakenman laat zich nog wel verleiden om een keer ponponpon te zingen. Maar dat ze er geen genoeg van kunnen krijgen blijkt nu wel. Er is nu zelfs een karaoke set voor in je auto. En hoe kan het ook anders, de karaoke set maakt handig gebruik van je smartphone. Voor alles lijk je tegenwoordig je smartphone nodig te hebben. Zoals ik in mijn blog over de smartphone-wc al liet zien, heb je hem zelfs nodig voor een schone kont.  Altijd weer die smartphones.  Als de ontwikkeling zo doorgaat kun je over een paar jaar in Japan niet meer overleven als je geen Android of IOS toestel hebt. De Driving Karaoke! Kururama Utamura zoals het beestje officieel heet, komt op de markt in twee sets. Eén met enkele microfoon en de andere heeft er maar liefst twee. Ze kosten tussen de 30 en 40 euro en bevatten de karaoke app, de hub voor je microfoons en een stroomvoorziening. Gelukkig is dat niet alles, want als jij op de achterbank van een auto zit te zingen draagt dat geluid niet zo ver, dachten de makers. Dus via een slimme FM verzender kun je jou eigen karaoke spelletje spelen en keihard via die luidsprekers kwelen. Je kunt liedjes uit je playlist zingen of ze gewoon direct streamen van youtube met je app. Het volume en de echo kun je ook nog eens volledig customisen, dus je kan ook op een juiste manier Wir sind die jäger zingen. Of caraoke de verkeersveiligheid bevordert dat betwijfel ik. Maar het is in elk geval beter dan, `ik heb een potje met vet`.

Die Autotop

Om Caraoke zich te laten onderscheiden van het reguliere karaoke heb je natuurlijk een leuke playlist nodig, hier wat suggesties:

AC-DC : Highway to Hell
The Crashtest Dummies: MMMM
Radiohead: Airbag
Dirty Americans: Car Crash
Radiohead: Killer Cars
Babymetal: Death

Uit veiligheidsoverwegingen zou ik deze gadget dan ook nog niemand aanraden. Het lijkt me niet bevorderend voor een bestuurder als de zoon via de radio loopt te grunten. Of terwijl je dochter met haar vriendje op de achterbank zit terwijl ze ‘Hit me baby one more time’ zingt. Aan alle pappa’s en mamma’s wiens kinderen dit nu in de auto willen; koop voor u zoon of dochter gewoon een 3DS ,PS Vita of sluit een PS4 in u auto aan, dat is stukken veiliger.

Investjeugastion: Welk nummer zouden jullie wel eens willen Caraoken?

JTT_Karaoke_01 (1)
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: