http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/02/GGO4-1050x590.jpg

Het nieuwe seizoen van Sword Art Online: wat willen we wel en niet zien?

Op Japatrees.nl konden we een tijdje geleden al de nieuwe trailer vinden van Sword Art Online II. Het verhaal gaat verder nadat Asuna is gered uit ALfheim Online. Maar, wat willen we eigenlijk allemaal zien in het nieuwe avontuur van SAO? En wat juist niet? Hiervoor heb ik een lijstje gemaakt voor de echte SAO-fans. Maar eerst: wat meer globale informatie over Gun Gale Online zelf.

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten.

Gun Gale Online (afgekort als GGO) is een VRMMOFPS (Virtual Reality Massive Multiplayer Online First Person Shooter) dat wordt ontwikkeld en beheert door een Amerikaans bedrijf genaamd “Zasker”, dat de nadruk legt op het gebruik van pistolen. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in GGO is het multi-player versus player toernooi, bekend als de Bullet of Bullets (BoB). Zo, dat is even heel wat informatie in een keer. Verwerk het maar even. Klaar? Dan gaan we verder!

GGO2

Wat willen we juist WEL zien?

1. Kippenvel
Het kippenvel dat we krijgen tijdens de heftige acties scenes. De gevechten waar brute skills worden gebruikt. Waarbij alles uitgeschreeuwd wordt en elk haartje op elke vierkante millimeter van je lichaam overeind komt te staan. Dat was echt indrukwekkend uitgewerkt in het eerste seizoen van SAO en laten we hopen dat die super vette gevechten weer op hetzelfde niveau zitten in GGO.

2. Kirito en Asuna samen
Kirito staat beter bekend als een chick-magnet. Hij heeft wel vaker geflirt met dames in SAO, maar uiteindelijk koos hij voor Asuna en zij ook voor Kirito. Natuurlijk komen er nieuwe vrouwtjes voor in GGO, maar zij zijn het perfecte koppel en de tortelduifjes verdienen ook screen time in GGO. Ze zitten tevens ongeveer op hetzelfde niveau qua vaardigheden en het uiterlijk past ook prima bij elkaar. Ze werken perfect samen en hebben alles voor elkaar over. Daar boven op komt nog dat je een bepaald toekomstbeeld met hun samen al hebt gezien, namelijk het succesvol ‘opvoeden’ van een kind. Wat ze samen hebben meegemaakt met elkaar is uniek en dat mag niet worden verpest, omdat Kirito even ergens anders zijn slurf in wil hangen. Het moet niet te overdreven worden, maar in balans staan met die übervette actie scenes waar ik het net over had! Dus net zoals in SAO, lekker veel actie in beeld brengen, maar ook wat ruimte maken voor Kirito en Asuna samen. Tja, we zijn nou eenmaal ook een romanticus zo af en toe.

3. Dood in de game? Dood in real life!
Wat juist de wereld van SAO zo spannend maakte, was juist dat als je dood ging in het spel, je ook dood ging in het echte leven. Bij elk gevecht hield je je hart vast of er doden gingen vallen. Als iemand vermoord werd, was je ook echt onder de indruk. Helaas was dit systeem weg bij ALfheim Online en kon je gewoon respawnen. Het was niet meer zo schokkend als iemand neerging, want die persoon zou toch weer terugkomen. Hopelijk brengen ze het dood=dood systeem terug in GGO, want dát zorgde er juist voor dat je op het puntje van je stoel bleef!

GGO3

En, wat willen we juist NIET zien?

1. Een vrouwelijke Kirito
Dat plaatje hierboven. Ja, dat is Kirito… Wij willen niet dat onze held er als een wijf uitziet in GGO! Wij zien liever zijn echte uiterlijk terug zoals in SAO. Een elfje was al minder, maar oké, dat kon er nog wel doorheen. Dit is gewoon lelijk. Ik sprak net over hem als een soort chick magnet, maar met dit uiterlijk zullen misschien wel mannen op hem afstappen. Maakt dit hem dan.. een boy magnet? Wie zit daar nou op te wachten!?

2. Awkward shit tussen familieleden
Ook al is het Kirito’s nichtje, het is awkward as fuck! Relaties tussen familieleden zie je wel vaker in Japanse series, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat het in zo’n brute vechtverhaal thuis hoort. Kirito’s zusje/nichtje was verliefd op hem geworden en het voelde gewoon niet goed. Als je familie van elkaar bent, dan hoort er geen intieme spanning te zitten tussen twee personen. Dat vinden jullie ook toch? Leuk dat ze het nu goed kunnen vinden als broer en zus, maar laat die liefde tussen hun er maar lekker buiten.

3. Een overpowerde Kirito
Wij SAO-fans vonden het juist vet om te zien hoe Kirito zijn weg opbouwde, terwijl hij met niks anders dan een beetje kennis over het spel begon. Als hij verder gaat met zijn krachten waar hij gebleven was, gaan we al snel een overpowerde Kirito zien. Dat willen we juist niet! Geef ons maar gewoon een Kirito die vanaf de bodem moet beginnen, zoals iedereen. Underdog FTW!

Dit was het dan! Mocht je nog vragen hebben over Sword Art Online of hierin je mening delen, laat het weten in de comments. Ik kijk in ieder geval heel erg naar het nieuwe seizoen van SAO uit, jullie ook?
There are 19 comments

Add yours
  1. TheMorry

    Enigste vraag die ik voor je heb…. WANNEER KOMT HET VERDOMME NOU UIT?!??!??!?!??!!??!

    Vind het vrij shit dat we nog (hoogstwaarschijnlijk) een jaar moeten wachten voor een DUB versie. Ik denk dat SAO 2 ergens rond de zomer uitkomt.

  2. Rioca

    Ik kan ook echt niet wachten op GGO! Ik hoop zo erg dat ze het goed uitwerken. SAO was echt zooo vet. ALfheim was al ietsjes minder naar mijn mening. Ik wil spanning en sensatie!


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: