http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/03/crossover_wide1-1050x401.jpg

Het grote Sword Art Online/Accel World complot

Zowel Sword Art Online als Accel World zijn animes die gebaseerd zijn op light novels, hebben beiden een vergelijkbare virtual reality gamewereld en het meest verbluffende is natuurlijk het feit dat het een en dezelfde schrijver is! Maar er zijn stiekem zoveel meer overeenkomsten…

Al sinds de start van de anime van Sword Art Online gonzen de geruchten dat Kawahara Reki, de almachtige schepper, ervoor heeft gezorgd dat SAO en zijn eerdere serie Accel World iets te maken hebben met elkaar. Nu kunnen we zeggen dat het niet meer dan logisch is, een artiest leent nou eenmaal vaker iets van zijn of haar eerder werk. Het is tegenwoordig vrij normaal dat er cameo’s verschijnen in anime’s. Toch zijn er volgens veel fans overduidelijke hints dat er meer aan de hand is. Dit heb ik voor jullie onderzocht, maar voordat we deze mysterieuze VRMMORPG werelden betreden een waarschuwing:
zeldadanger

Nee, niet die…
spoiler_alert_300_w

Ja, dat is ‘m. Ik raad je dit artikel ten zeerste af als je Accel World en/of Sword Art Online nog niet gezien hebt. Deze feature zal tevens wat info uit de Light Novels bevatten.

Één universum

nervegearversusDit is eigenlijk zo’n beetje het enige wat te bewijzen valt in de gehele complot theorie. In de wereld van Accel World gebruiken alle characters de zogehete Neuro Linker, een kek apparaatje wat ze verbindt met virtuele (game)werelden. Wanneer Haru, het hoofdpersonage, opzoekt welke FullDive-technologie er aan vooraf is gegaan verschijnt de Nerve Gear uit 2022. En laten de details nou net precies overeenkomen met de uitvinding van Kayaba Akihiko uit Sword Art Online.

Hoeveel meer bewijs wil je hebben? Nou ja, als de schrijver het ook daadwerkelijk toegeeft… Oh wacht, dat heeft hij ook gedaan. Hij liet in een interview doorschemeren dat de twee series inderdaad in hetzelfde universum afspelen. Helaas zei hij daar ook uitdrukkelijk bij dat dit de enige connectie is tussen de twee… Maar wij fanboys –en girls geven niet op! Op naar de volgende speculatie…
Waarschijnlijkheid: 100%

De maker van Brain Burst

Het is absoluut geen verzinsel dat Kirito erg geïnteresseerd is in VR-technologie. Meneertje Kayaba was zelfs nog zijn eeuwige held voordat stront de ventilator had geraakt. Het is dan ook niet vreemd om te denken dat hij na al zijn ervaringen zijn carrière hierin maakt. Maar om te denken dat hij daadwerkelijk iets te maken heeft met het programma Brain Burst waar heel Accel World om draait, is misschien een beetje te ver gezocht… Of toch niet?

alicizationVoor de Light Novel lezers onder ons begint nu wellicht een belletje te rinkelen. Ten eerste heeft Kirito ervaring met acceleration in een virtuele wereld. Tijdens de Alicization arc waar onze held mee doet aan een experiment binnen VR-omgeving Under World vindt dit plaats. Hij deelde met Asuna dat het aanvoelde als meer dan 2 jaar, terwijl dat dit in werkelijkheid maar 2 of 3 dagen waren. Dit zou betekenen dat tijd 1000 keer sneller voorbij tikte, precies de snelheid in Brain Burst. En vergeet niet dat Kirito hier zogenaamd gebruik heeft gemaakt van een zogenaamd ‘Imagine System’, waarbij hij bloemen liet groeien op een locatie wat het programma normaal gesproken niet toeliet. Het overschrijden van de parameters op deze manier doet sterk denken aan het Incarnate System uit Accel World, non? Hmm…
Maar wacht! Er is meer; In Accel World komt de Brain Implant Chip voor, iets wat uiteindelijk te gevaarlijk bleek te zijn en nu illegaal is. Toeval wil hebben dat Kirito na het Under World project meer wilde weten over een onderzoek naar het gebruik van Brain Implant Chips. Toeval? I think not.

Accel_World_Volume_10_Chapter_3In een van de chapters van Accel World komt de enige officiële crossover met SAO voor. Voor de gewilden onder ons; het is chapter 3 uit Volum 10 en heet Versus. Waar het op neer komt is eigenlijk dat Kirito per ongeluk terecht komt in een Brain Burst battle met The Silver Crow, oftewel Haru. Het klinkt als een ontzettend episch gevecht en dat het niet meer dan een stukje fanservice is. Echter, wellicht dat de schrijver hier net iets meer mee bedoelt. Kirito vertelt namelijk later aan Suguha, zijn ik-geil-op-incest-zusje, over zijn gebeurtenissen en dat hij verbaast was over de geavanceerde vliegtechniek van zijn tegenstander. Zou dit een hint zijn dat Kirito per toeval een blik in de toekomst heeft geworpen en op deze manier onbewust de fundamenten heeft gelegd voor het Brain Burst programma?

En dan hebben we nog de bewijsstukken die meer berusten op instinct dan daadwerkelijke feiten. Die moet je ook hebben natuurlijk. Brain Burst schreeuwt volgens veel fans de persoonlijkheid en idealen van Kirito uit. Je eigen angsten en onzekerheden confronteren was altijd wel zijn ding, hij schijnt zelfs ooit gezegd te hebben dat hij anderen hiermee wilden helpen. De manier waarop je je avatar krijgt in BB lijkt hier veel op, maar veel verder dan dit zou ik het niet zoeken, eerlijk gezegd.
Waarschijnlijkheid: 70%

Kuroyukihime’s ouders

Waarschijnlijk het allergrootste gerucht van ze allemaal is dat Kuroyukihime de dochter is van onze favoriete koppel, Kirito en Asuna. Dat zou de ultieme droom zijn van veel AW en SAO fans, maar ik ben bang dat dit alleen maar valse hoop is. En die wordt gevoed en gevoed door anime forums wereldwijd. Hier de meest prominente ‘bewijsstukken’.
geruchtkyh

Niemand kent nog Kuroyukihime’s ware naam en alleen dit al is voor velen genoeg om te denken dat ze stiekem familie is van SAO’s helden. Tevens zou haar naam een symbolische betekenis hebben; kuro betekent zwart in het Japans en zou afstammen van Kirito ‘the black swordsman’, terwijl Yuki aan afgeleide is van Asuna’s achternaam… of niet. We weten al dat haar nickname Sacchan is, wat wellicht erop duidt dat Kirito zijn dochter Sachi heeft genoemd (je weet wel, die chick die tijdens een raid dood is gegaan?).
Daarnaast komt Yui veel tussen de comments door. Zou Kirito een superdeluxe AI hebben gecreëerd en Yui’s persoonlijkheid hebben gebruikt? Nope, anders zouden de doktors tijdens haar ongeval wel vreemd hebben opgekeken. Wellicht dat ze Yui’s Fluctlight (oftewel ziel) via de Neuro Linker in hun pasgeboren dochter hebben geladen. Denk je nou echt dat die twee zoiets onethisch zouden doen? Toegegeven, het zou wel vet zijn als er iets van het bovenstaande waar is.
Sword Art Online06

Echter, als we nu eens kijken naar Kuroyukihime’s relatie met haar ouders… Hopen we dan nog echt dit Kirito en Asuna zijn? Zij is letterlijk het huis uitgeschopt door haar niet zo lieve papa en mama, die niks meer om het arme meisje geven. Dit zou betekenen dat de twee ergste goedzakken die er zijn en niet te vergeten het bijna onrealistisch romantische liefdeskoppel in een slecht, bitter huwelijk zijn beland. Ik weiger te geloven dat Kawahara Reki dit voor ogen heeft met haar characters uit Sword Art Online.
Waarschijnlijkheid: 15%

Dus, daar heb je het! De complottheorieën rondom Sword Art Online en Accel World in een notendop, ook al is deze notendop toch nog vrij lang geworden. Anyway, gooi in de comments wat jullie vinden van dit crossover-idee of wellicht heb ik iets over het hoofd gezien… 3…2…1… Speculeer! Go!
There are 2 comments

Add yours
  1. Barend

    Ik had in grote lijnen precies het zelfde bedacht. Ik vermoed dat ze wel de dochter is van Kirito en Asuna en zeker nu nadat Trees haar naam heeft vertaald :P.


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: