http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/04/FFX_X-2_HD_1920x1200-1050x656.jpg

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster review

Afgelopen week hadden wij een Final Fantasy X/X-2 HD Remaster livestream voor jullie in petto. We gaven jullie een live review van de vernieuwde klassieker die menig old skool gamer nog kent van jaren geleden. Hier een aantal punten die mij opvielen in de game!

Graphics
Het is duidelijk te zien dat er veel werk is gestopt aan het verbeteren maps en textures, maar ook de belichting ziet er stukken beter uit. De grotere personages hebben zelfs nieuwe character models gekregen, waardoor bijvoorbeeld Yuna er nog adembenemender uitziet als voorheen.

Wel ziet het er wat knullig uit als bijvoorbeeld Tidus in een groepje NPC’s staat, die wél nog de vierkante lichaamsstructuur kennen met platte gezichten.

16:9
De nieuwe versie speelt nu af op 16:9 widescreen en sommige scenes kennen daarmee ook andere camerahoeken om de verbetering nog beter in beeld te brengen.

Nieuwe content
De HD Remaster brengt nieuwe content met zich mee, waaronder een nieuwe Sphere Grid optie, extra bosses en abilities. Ook heeft X-2 verse dresspheres en bezit het een gloedjenieuw Creature Creator systeem. En vergeet niet dat er een 30 minuut durende audio drama tijdens de end credits toegevoegd is met de titel Final Fantasy X -Will-. Erg leuk extraatje!

Muziek
De voice audio is werkelijk pico bello en doordat zelfs de tracks geremasterd zijn, lijkt het alsof je voor het eerst naar de prachtige muziek van FF X luistert.

Trophies
En niet te vergeten zijn er nu PSN-trophies toegevoegd!

Wat missen we nog?
De HD Remaster versies zijn zoals we hadden gehoopt; geweldig, alleen hadden we toch ook gehoopt dat een paar andere puntjes waren aangepakt. Zo kun je nog steeds geen cutscenes skippen en zitten er wat grafische fouten in zoals handen die door mouwen verschijnen of haar wat door de kleren heen lijkt te gaan.

Conclusie
Al met al mogen we niet klagen met wat Square Enix ons heeft voorgeschoteld. FInal Fantasy X/X-2 HD Remaster is meer dan een opgepoetste versie en is het ook meer dan waard. Nu vragen we ons af wanneer Final Fantasy VII eens geremasterd wordt…

9

Good Things

  • Tidus rent sneller!
  • Waanzinnig mooie nieuwe character models
  • Muziek maakt de HD beleving helemaal compleet
  • Extra content voegt wat toe

Bad Things

  • Die verdomde cutscenes!There are 2 comments

Add yours
  1. Cynster

    Ik snap dat het vervelend is dat je de cutscenes niet kan skippen. Maar het verhaal lijkt me in FF toch vrij belangrijk. Zeker deze. Anyway, kort maar krachtig. Ik ga h’m zeker halen. Past mooi in m’n Vita collectie ;)


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: