http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/03/japanese_vending_machines.jpg

De leukste Japanse automaten

Als je aan Japan denkt denk je al snel aan Sushi, Manga, Anime , Games en Gadgets, maar er is nóg een ding waar de kleine mannetjes en vrouwtjes uit het land van de rijzende zon om bekend staan:  hun vermogen om werkelijk alles, maar dan ook alles in een automaat te stoppen. Hier een kleine selectie van de meest bijzondere automaten.

hot-meals

Warme Maaltijd
In ons kikkerlandje zijn we natuurlijk al bekend met een lekker warme hap uit de muur, maar in Japan gaan ze een stapje verder. Hier wordt met een druk op de juiste knop een complete maaltijd voor je opgewarmd. Van friet met kip tot een heerlijk noodlegerecht. Maar ook voor de zoetekauw zijn er een aantal leuke automaten te vinden. Zo is er een automaat die je heerlijke, versche en prachtig uitziende pannenkoeken levert. Al ziet de verpakking er niet heel praktisch uit.

Ballonnetjes

Deze automaat is natuurlijk gewoon geweldig,  voel je je even down dan gooi je wat yen in deze automaat en een gekleurd en lachend “vriendje” wordt voor je opgeblazen.
Als dit je niet opvrolijkt weet ik het ook niet meer.

a96684_livebait

It’s alive!
Langzaam maar zeker zakken we wat verder af in de bizarre wereld van de Japanse automaten. Want ook verschillende diertjes vind je terug in automaten. Levend aas verkoopt namelijk behoorlijk goed in deze elektronische distributie systemen. Maar mijn beste lezers, dit is natuurlijk niet spectaculair genoeg. Een worm blijft toch maar een stomme worm, en met wat visaas uit een machine verras ik jullie vast niet. Maar gelukkig is er de Sub Marine Catcher automaat. Hij was er voor het eerst te ‘bezichtigen’ in Osaka, en inmiddels hebben de Amerikanen het idee gejat voor in hun casino’s. De Sub Marine Catcher is niets minder dan een echte grijpautomaat, maar in plaats van schattige knuffels of slechte horloges kun je hier levende kreeften mee vangen! De ultieme uitdaging voor elke grijpkraan-fan.

a96684_panties

Tweede “hands”
En nu brengt onze reis langs vreemde automaten ons naar de ‘onderwereld’ van Japan. Want dit soort automaten zijn al sinds 1993 verboden in Japan, maar op veel plaatsen zijn ze nog steeds te vinden. Als je dacht dit een ‘gewone’ onderbroekjes automaat was, dan heb je het mis. Deze automaat bevat namelijk gebruikte (licht) bevuilde onderbroekjes van Japanse schoolmeisjes. Jawel voor een eurootje of 20 ben je de trotse bezitter van iemand anders gebruikte ondergoed. Vaak wordt deze lingerie  stiekem gekocht door de winkeleigenaartjes waarbij de automaat buiten de deur staat. Schoolmeisjes verkopen hun slipjes om gemakkelijk geld te verdienen. Als je er genoeg inlevert scheelt het ook nog eens waspoeder natuurlijk.

Voor de snelle trek
Je kent het vast wel; het is mooi weer buiten dus je besluit om naar je werk te lopen. Ineens kom je die lekkere meid tegen, waar je laatst in de kroeg zo mee hebt lopen flirten.
Na een leuk gesprek kom je er tot je grote schrik achter dat je al bijna op je werk moet zijn! Dat ga je nooit meer redden te voet, en natuurlijk is een taxi in geen velden of wegen te bekennen.

Wat doe je nu? Geen nood! Je trekt gewoon eventjes een auto uit de automaat. Het kan allemaal in Japan.

smart-car

Eindelijk een Smart met automaat

Shoppen in stilte
Je kunt het zo gek niet bedenken of de Japanners weten het in een automaat te verpakken. Stiekem is dat ook wel logisch, want de Japanners zijn bijna allemaal verlegen. Zo hoef je niet even dat babbeltje te maken met de winkelier terwijl hij je wisselgeld geeft. Persoonlijk wacht ik graag op een ‘Sting’ of ‘New Yorker’ winkelketen-automaat, dan ben ik eindelijk verlost van dat vreselijk irritante ‘Kan ik u ergens mee helpen?’

Mijn vraag aan jullie: Wat willen jullie in een automaat zien?

 
There are 3 comments

Add yours
  1. Xandrilios

    De typische japanse drankjes, Na-chan, karupisu, pocari sweat of gewoon ma-cha zou een mooie aanwinst zijn! Niet zo’n fan van die warm eten automaten >_>


Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: