http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/10/FF-XIV-Logo-1050x590.jpg

Beleef het FFXIV Charity Event!

Alle Final Fantasy junkies en andere Otaku’s opgelet! Japatrees.nl heeft een scoop te pakken!
Op zaterdag 11 oktober 2014 vind er in Nederland een charity event plaats. Of eh, het wordt in ieder geval gehost en georganiseerd vanuit Nederland.

Wie, wat, waar?
Een fanatieke gamer onder de alias Shinn Tsubaki, besloot om wat voor en met de community te doen, dus begon met het bedenken van een charity-event. Shinn Tsubaki heeft besloten om op 11 oktober dit event te houden en daarmee geld in te willen zamelen voor een goed doel. Het event vind plaats in Hydaelyn, de wereld in de MMO-game Final Fantasy XIV: a Realm Reborn. Iedereen kan dit event volgen via Twitch.TV en daar eventueel donaties doen.
Hierin krijgt hij hulp van zijn clan, Konvict Gaming. Een van de bekendste clans op de Europese servers.
Dit event wordt een soort van Oscaruitreiking, maar dan voor Final Fantasy gamers.
Er zijn al nominaties geweest en op 11 oktober zijn de uitreikingen. Als nominatiecategorie zijn er onder andere: Beste Paladin, Leukse voicechat-stem en nog veel meer nominaties. Wow. Dat wordt awesome! De deelnemende gamers hebben kans op in-game items en op real-life goodies.

Goede doelen, grote namen
Het goede doel wat hiermee gesteund gaat worden is de organisatie Child’s Play. Dat is een organisatie die zich inzet, mede met hulp van donaties, om kinderen die in een ziekenhuis verblijven toch te voorzien van leuk speelgoed en consoles (met games) zodat ze zich niet hoeven te vervelen en nog belangrijker, zodat ze de reden waarom ze in een ziekenhuis zijn een beetje vergeten. Daarnaast kunnen deze kinderen ook met vrienden of andere patientjes samenspelen.
Dit is natuurlijk een fantastisch doel en het is goed dat dit georganiseerd word! Hopelijk wordt er genoeg gedoneerd! Er zijn meerdere grote namen benaderd en als deze sponsors meedoen zullen er waarschijnlijk ook verschillende goodies voor donateurs te winnen! Oeh, Spannend!

Baby Chocobo Twitch?
“Twitch is the world’s leading video platform and community for gamers. More than 45 million gamers gather every month on Twitch to broadcast, watch and chat everywhere they go”

Dat is Twitch in een notendop. Je kunt er video’s (live) streamen zodat iedereen die de site te vinden weet, kan zien wat jij upload, en speelt! Het leent zich dus uitstekend voor een doel zoals dit event; Namelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Via advertenties en donaties wordt geld ingezameld zodat kinderen in ziekenhuizen wat vermaak krijgen in de vorm van consoles en games.

Waarom Final Fantasy XIV?
Zoals jullie waarschijnlijk al weten, is deze Final Fantasy een MMORPG met een enorme open speelwereld. Het spel heeft inmiddels meer dan 2 miljoen spelers. Dat is een gezellige bende waar je een best feestje kan houden. Hydaelyn is immers groot genoeg.
Het heeft een grote wereldwijde community en heeft een hoop zeer fanatieke spelers die graag helpen en meedoen met deze event. Daarnaast is het spel ook nog cross-platform wat inhoud dat zowel pc-gamers, PS3 én PS4-gamers met z’n allen samen kunnen meedoen aan het event! Er word een enorm publiek bereikt op deze manier.

Spekken die hap!
Dus ben jij fan van Final Fantasy XIV: a Realm Reborn, en/of lijkt dit je net zo leuk als het mij lijkt? Wees er dan ook bij en neem een kijkje op de livestream en doe, als het even kan, ook een mooie duit in het zakje. En misschien maak je als bezoeker ook nog kans op goodies!

Voor info over het doel kun je naar Childsplaycharity.org. Daar kun je in de agenda nog meer events in de gaten houden. Je kunt helaas niet meedoen aan dit event. Door zelf online te gaan en op de juiste server in te loggen kun je wel in-game aanwezig zijn. Natuurlijk kun je wel via twitch met Shinn Tsubaki kletsen over zijn event.

Dus zet in je agenda, en Be There! zaterdag 11 oktober, 09:00 uur Nederlandse tijd (08:00 GMT) op de Odin-server. Je kunt het volgen en doneren via deze link: www.twitch.tv/konvictgaminghd.
Meer informatie over Child’s Play vind je op http://childsplaycharity.org/.
There is 1 comment

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: