http://japatrees.nl/wp-content/uploads/2014/04/Sensei_Diederik_2-1050x750.jpg

3 verrassende weetjes over Ninja’s!

Het is Naruto-week, en daar hoort natuurlijk ook een interessante blog over Ninja bij! Al tientallen jaren worden er films gemaakt en boeken geschreven over Ninja. Maar wat is er nou echt en wat is verzonnen? Hierbij een aantal interessante weetjes over de échte Ninja.

 

  1. Hoe zagen Ninja eruit?

In de meeste films zien we Ninja in zwarte pakken die zo onopvallend mogelijk proberen binnen te glippen door ramen. In het echt droegen Ninja helemaal geen zwarte pakken met maskers. Ze droegen de kleren die een gewoon iemand ook droeg. Dat is immers veel onopvallender. Ook gebruikten ze ook meestal de voordeur.

Dit zou je klinkklare onzin kunnen noemen...

Dit zou je klinkklare onzin kunnen noemen…

  1. Hadden Ninja altijd shuriken bij zich?

Wij hebben het idee dat Ninja hun eigen arsenaal aan wapens hadden. Shuriken zijn daar een typisch voorbeeld van. In de werkelijkheid experimenteerden Ninja heel erg veel met allemaal verschillende wapens. De ene dag liepen ze rond met een katana terwijl ze voor hetzelfde geld op een andere dag met een neushaartrimmer rondliepen. De Ninja hebben op deze manier een heleboel wapens uitgeprobeerd en uitgevonden.

 

  1. Waren Samurai en Ninja altijd vijanden?

Nee! In de meest spectaculaire Martial Arts films staan vaak aan de ene kant de Samurai, en aan de andere kant de Ninja. In het oude Japan hoorden de Ninja en Samurai juist vaak bij elkaar, en moesten ze samenwerken op missies opgedragen door de landheer of Shogun. Wat wel klopt, is dat de Ninja en Samurai een compleet ander wereldbeeld hadden. Samurai zagen ‘eer’ als het belangrijkste wat er was, nog belangrijker dan hun eigen leven. Ninja vonden overleven echter het belangrijkst. Het klopt dus wel dat ze het misschien niet altijd even goed met elkaar konden vinden.

The Last Samurai: leuke film, maar niet helemaal geloofwaardig!

The Last Samurai: leuke film, maar niet helemaal geloofwaardig!

 
There are no comments

Add yours

Laat een berichtje achter

%d bloggers like this: